I Rælingen har vi mange flotte turveier og -stier, noen av dem er også unviverselt utformet. Det anbefales å benytte nettsidene rettikartet.no og ut.no til å se hva som finnes. Der finner du både turveier, skogsbilveier og stier. Søk etter Rælingen kommune eller et mer spesifikt område du er interessert i. 

Toppturer

Anbefalte toppturer i Rælingen

Bjønnåsen 396 moh

Østmarkas nest høyeste punkt er Rælingens mest besøkte topp. På Bjønnåsen kan du lese informasjon om toppens historie, prøve ut retningsviseren og nyte flott usikt i retning Fjellhamar og Strømmen.  For de som ikke bor i nærområdet er letteste adkomst fra parkeringsplassene på Sandbekken og Marikollen. Fra begge stedene er turen på litt under to kilometer og med opp mot 200 høydemeter. Turen kan i tillegg fint kombineres med en tur innom Åmotdammen og Marikollslottet. Turstiene i området er godt skiltet og merket.

Marikollslottet 370 moh

Østmarkas syvende høyeste punkt ligger kun noen få hundre meter fra Bjønnåsen. Her anbefales også parkeringene på Sandbekken og Marikollen som utgangspunkt. Marikollslottet har flott utsikt mot Fetsund, Øyeren og Østmarka.

Hektnerhøgåsen 378 moh

Østmarkas fjerde høyeste punkt ligger med nærhet til bebyggelsen på Smestad og Hektneråsen. Som utgangspunkt til turen kan utfartsparkeringene i Marikollen og Hektneråsen benyttes. Turen hit kan kombineres med en tur innom Ramstadsjøen og Tristilen. Turstiene i området er godt skiltet og merket. Mye trær rundt toppen gir kun en begrenset utsikt.

Ramstadslottet 394 moh

Østmarkas tredje høyeste punkt ligger i Ramstadslottet naturreservat, i likhet med den høyeste toppen i Østmarka, Barlindåsen. Ramstadslottet har derimot betraktelig bedre utsikt utover Østmarkas kuperte landskap. Med utgangspunkt fra Marikollen er turen på litt over tre kilometer.

Tjuvstuåsen 340 moh

Tjuvstuåsen har en svært spennende historie, dette kan du lese mer om oppe på toppen. Fra Tjuvstuåsen vil du i tillegg oppleve en strålende utsikt i retning østover mot Øyeren og Fetsund. Myrdammen badeplass og Nordby skole er fine utgangspunkt for turen. Turen fra Myrdammen til Tjuvstuåsen er omtrent 1,2 kilometer og rundt 150 høydemetre.