Slik fungerer det 

1. Få tak i kartet over stolpene 

Stolpejakten-app.pngDet første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert, enten ved bruk av brosjyren eller et digitalt kart fra app eller pdf.

Det finnes flere kart og områder å velge mellom, alle kart i Norge er tilgjengelig for nedlastning på nettsiden www.stolpejakten.no.

2. Finn stolpene

Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Stolpene er av tre og er ca 1 meter høye.
Stolpene er fordelt på fire ulike vanskelighetsnivåer og blir gitt forskjellig antall poeng i Stolpejakt-appen på bakgrunn av vanskelighetsgraden for å finne dem.
Fargene indikerer følgende:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

3. Registrer stolpene

Hver stolpe er påtrykt en bokstavkode og en QR-kode.
Registrering av stolper kan gjøres på 2 måter:

For manuell registrering noteres koden som står på stolpene rett på kartet, som senere sendes inn eller registreres på websiden etter innlogging når du kommer tilbake fra turen. For å registrere elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her.

For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Mobil-appen kan også registrere bokstavkoder.

4. Vær med i trekning av premier

Hver registrerte stolpe gir deg ett lodd i trekningen av flotte premier fra våre samarbeidspartnere i nærområde. Dine vinnersjanser øker altså med antallet registrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen. Ved manuell registrering må kartet sendes inn til påtrykt adresse.

Du velger selv hvor mange stolper du finner, du er med i trekningen fra første stolpe.

Lurer du på noe?

Alt av innhold og funksjonalitet er tilgjengelig etter du har registrert deg. For å laste ned kart og registrere stolper må du være innlogget.

Er det noe du ellers lurer på, kan du finne mange svar på hjelpesiden til Stolpejakten.

 

Om Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner rundt om i Norge. Østmarka OK arrangerer Stolpejakten i Lørenskog, Lillestrøm og Rælingen kommune. Normalt varer Stolpejakten fra mai til 1. november hvert år.

En organisasjon kalt Foreningen Stolpejakten ble stiftet 20. oktober 2014 med det formål «å bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest over hele landet». Per desember 2017 hadde Foreningen Stolpejakten registrert nærmere 50 000 deltagere i stolpejakt rundt om i landet. 

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i kommunen, samt på hjemmesiden til Stolpejakten, www.stolpejakten.no.

Følg Stolpejakten på Facebook og Østmarka O-klubb sine hjemmesider: 

www.facebook.com/StolpejaktenRalingen

www.ostmarkaok.no/stolpejakt/