Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline

Barnehagesøknad til kommunale- og ikke kommunale barnehager har to frister: 1. februar og 1. mars 2022

Les mer clear

 Ravinen - illustrasjon januar 2021 Spinn Arkitekter AS            

Vi gleder oss til Ravinen - kommunens bygg med helsetjenester og kulturtilbud!  

I det kommunale bygget mellom Marikollen ungdomsskole og Øvre Rælingsveg kommer mange av kommunens helsetjenester og kulturtilbud.  I området bygges leiligheter og næringslokaler og det blir et torg. Ravinen blir en aktiv møteplass og arena og knytter sammen alt som foregår i sentrumsområdet fra før. Samlet vil dette tilføre området og tilby innbyggere og besøkende nye kvaliteter.  

Prosjektleder/kontaktperson: Trond Dahl    

FAKTA OM RAVINEN

  • Bakgrunn og vedtak: Kommunestyret april 2020.
  • Størrelse: 5409 m2
  • Arkitekt: Spinn Arkitekter AS
  • Entreprenør: Backe Romerike
  • Kvaliteter: 60% tre i fasaden, dempede farger, skjermtegl nedre del i naturmaterialer, fargepallett innvendig gjenspeiles utvendig, glasstak
  • Glasstak
  • Oppvarming, kjøling og oppvarming tappevann via brønnpark
  • Tjenester og tilbud: Helsestasjon, Helsetasjon for ungdom, PPT, barnevern, fysioterapi, fastleger, Ungdomsklubb, Kulturskole, Bibliotek, Garcon kafe, fleksisal, dansesal, musikkrom, bandrom, øvingscene, kunstrom
  • Ferdig: Høsten 2022 (Offisiell åpning 3..september 2022)

Følg byggeprosessen daglig: Kamera fra byggeplassen  

Byggekamera Ravinen slik så det ut 40122

Vil du følge byggeprosjektet Ravinen?

Rælingen kommune er i sterk vekst og det kommunale bygget Ravinen i Fjerdingby sentrum, som vil romme helse- og kulturtjenester, blant annet et flott bibliotek, er 5409 m2, har glasstak og store vindusflater. Rett utenfor blir det et torg. Offisiell åpning av Ravinen er 3. september 2022, og hver dag kan du følge med på utviklingen og se bilder som tas med byggekamera.

Kranselag er en viktig tradisjon i byggeprosjekter

Kranselag - en viktig milepæl for Ravinen og Rælingen

- I dag har vi hatt kranselag og det første arrangementet i Ravinen som blir møteplass i Rælingen. Her skal vi samle helsetjenester og kulturtjenester. Jeg gleder meg til det står klart, sa ordfører Ståle Grøtte torsdag 25. november 2021. I Ravinen var det taler, takk og feiring med musikkinnslag og god mat. Se bilder fra kranselaget og bli med inn i Ravinen. 

Sofatesting til nytt bibliotek

Gode sitteplasser i biblioteket er viktig

Mange og gode sitteplasser i biblioteket i Ravinen er veldig viktig. Leverandøren Bibliotekenes hus som leverer utstyr til bibliotek, også sofaer, fikk nylig besøk av bibliotekarer fra Rælingen kommune som testet mulige sofaer. Planleggingen av biblioteket og hva som kommer i Ravinen pågår for fullt. Vi gleder oss til Ravinen!

Ravinen - farger og materialer

Ravinen - materialvalg og farger på fasade og innendørs

Byggets fasadeuttrykk som viser farger og materialprøver slik det blir utvendig er nå utstilt på Rælingen bibliotek, sammen med materialprøver fra gulv i de ulike rommene og farger i de ulike områdene inne i bygget. Kom og få et inntrykk av hvordan Ravinen blir i bibliotekets åpningstid i Rælingen rådhus! Utstillingen vil være tilgjenglig frem til jul.