I 2020 ble Rælingstrimmen digital! Vi bruker nå appen "Postkassetrimmen". Last den ned, enten på AppStore eller GooglePlay, ​kom deg ut på tur og registrer ditt besøk!

Rælingen kommune har, i samarbeid med frivillige, satt opp 15 postkasser på ulike turmål i kommunen. Våre samarbeidspartnere er Midtre Rælingen vel, Stiftelsen Setertjernstua, Ytre Rælingen vel, Stall Nordstjerna, Rælingen skiklubb, Rælingen frivilligsentral, Rælingen håndballklubb og Rælingen speidergruppe. De har satt ut postkassene og holder oppsyn med dem.

Av hensyn til smittevern ønsker vi ikke å benytte fysiske turbøker under korona-pandemien. Vi inngikk derfor avtale med Postkassetrimmen.no, som er en digital variant av turbøkene våre. Postkassene henger der fortsatt, men inntil videre er de uten bøker. Etter pandemien kan bøkene legges tilbake, men da bare som "vanlige" turbøker - Rælingstrimmen vil nok fortsette å være digital.   

HVORDAN VIRKER DET?

Last ned appen, og sjekk inn når du er innenfor en 75 meters radius av turmålet. Hvert turmål gir fra ett til tre poeng, avhengig av vanskelighetsgrad. Du kan sjekke inn så mange ganger du vil på hvert turmål i løpet av kampanjen. Rælingstrimmen 2021 varer fra 23. mars til 1. november. 

I november trekkes det én person som vinner hovedpremien og får tittelen "Årets Rælingstrimmer". For å være med i trekningen må du oppnå minst én av følgende to kriterier: 

  • Oppnå minst 20 poeng
  • Sjekke inn på alle turmålene i Rælingen 

Offentliggjøring og premiering finner sted på Rælingskvelden, og vinneren blir spesielt invitert til dette arrangementet. 

Vi har laget en brosjyre med beskrivelser av alle turmålene. Der finner man turer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad, og vi håper at dette kan bidra til et positivt fokus på folkehelse, og å motivere innbyggere i Rælingen til å bruke marka mer. Brosjyren kan du hente på kommunens servicetorg og Frivilligsentralen, eller du kan laste den ned her: Rælingstrimmen brosjyre.pdfDe digitale postkassene er på samme sted som de fysiske, så du kan fortsatt benytte brosjyren for å velge deg turmål. 

NB: Brosjyren ble laget i 2015, og noen steder har det skjedd endringer siden da. Postkassa på toppen av Marikollen alpinanlegg er nå flyttet til Marikollslottet. Turruta til Tristilåsen er midlertidig sperret av byggearbeider. Meld gjerne ifra til oss dersom du oppdager andre avvik som vi ikke har fått med oss.