Preparering:
Rælingen kommune v/ Kommunalteknikk og Skiforeningen samarbeider om preparering i anlegget. For oppdatert preppestatus, se Skiforeningens database (trykk her). 

Organisert trening:
Organisert trening foregår i anlegget flere dager i uka, hovedsakelig i tidsrommet 18:00-20:00. Denne kalenderen viser planalgt aktivitet i anlegget. Vi ber om at brukere viser hensyn til hverandre og om mulig planlegger sitt besøk utenom de mest populære tidspunktene. 

Idrettslag, foreninger og andre som ønsker å drive organisert trening/aktivitet i anlegget bes ta kontakt med kommunen v/ avdeling for idrett, fysisk aktivitet og friluftliv per e-post  

Langrennsgruppa i Rælingen skiklubb har anlegget som hjemmearena. Informasjon om deres aktivitetstilbud finnes på klubbens hjemmesider (trykk her)

Om anlegget:
Marikollen er et flott utgangspunkt for langrenn, både innover i marka og i mer nærliggende løyper. Rælingen kommune utvikler i perioden 2018-2022 et nytt langrenns- og rulleskianlegg, med stadion sentralt plassert i idrettsparken. Stadion har flat løype og muligheter for skileik. Det øvrige løypene går i kupert terreng. Ved ferdigstillelse vil det nye anlegget ha ca 3,7 km med løyper, hvorav 2,5 km er asfaltert for rulleski. Alle løyper skal ha belysning. Deler av anlegget vil også kunne snølegges med kunstsnø, og sikrer enda bedre muligheter for å gå langrenn i kommunen.

Høsten 2020 er traséene i hele anlegget etablert og store deler er asfaltert. Det er også belysning i anlegget, samt snøproduksjon på stadion. Anlegget er åpent for bruk. Idrettslag, foreninger og andre som ønsker å drive organisert trening i anlegget bes ta kontakt med kommunen v/ avdeling for idrett, fysisk aktivitet og friluftliv per e-post  

Tegningen under viser anlegget. De grå traséene skal asfalteres. 

Langrennsløype nettside2.png

 

I tillegg til disse traséene arbeider Rælingen kommune med å knytte planlagte løyper fra Blystadlia inn på arenaen. Det opprettes derfor en tunnel over gangveien i idrettsparken slik at skiløpere og fotgjengere kan ferdes samtidig på området.langrennsarena.jpg

Arbeidet med langrennsanlegget foregår i samarbeid med Rælingen skiklubb. Skiklubben bygger også sin egen tidtakerbu på stadion. Du kan lese mer om langrennsgruppa i skiklubben på deres hjemmesider (trykk her). Der finnes det også informasjon om skirenn og andre arrangementer i anlegget.

 

I tillegg til anlegget i Marikollen, er det et stort nett av skiløyper i kommunen. De kan du lese mer om her!