Bestill time til testing på teststasjon

 • Testen er gratis. Du kan bestille time til deg selv og dine barn under 18 år.​
 • Vi har timer til testing hver dag, inkludert helg. Vi har ikke lenger drop-in. Bestill time på forhånd, de fleste dager får du time samme dag eller dagen etter du bestiller.
 • Teststasjonen er ved Rælingen rådhus, Bjørnholthagan 6, 2008 Fjerdingby.
 • Vi tar PCR-test på teststasjonen (prøven analyseres på laboratorium), men kan også tilby hurtigtesting for pasienter som skal til fastlegen. Hurtigtest må avtales ved å ringe testtelefonen.
 • Ventetid for svar på PCR-test er nå ca. 2–3 dager.

Vi oppfordrer til å bestille time til koronatest digitalt.

Bestill time for koronatest på helsenorge.no ➔ 

 

Bestille time over telefon

Har du problemer med timebestilling på nett, kan du sende en SMS med ordet «test» til 404 33 055, så ringer vi deg. Det kan ta tid før du blir oppringt.

Når du møter på teststasjonen

 • Ha med legitimasjon med fødselsnummer eller d-nummer.
  • Dersom et barn skal testes må du ha med fødselsnummeret til barnet (11 siffer). Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp
 • Bruk munnbind, og hold god avstand i køen for å unngå smitte. Alle fra 12 år og oppover skal ha på munnbind i kø og oppmøte til test, dette gjelder også foresatte til yngre barn som skal testes.

Utdeling av selvtester

Vi deler ut selvtester til følgende grupper:

 • Elever i 1. til 3. klasse, som er nærkontakter
 • Elever i 4. til 10. klasse, for jevnlig testing. Disse testene deles ut av skolene.
 • Voksne husstandsmedlemmer, som har tre vaksinedoser eller to vaksinedoser og gjennomgått covid-19, og møte fysisk på jobb.
 • Innbyggere med symptomer.
 • Nærkontakter, dersom det er lang ventetid på PCR-test.

Selvtester kan hentes på servicetorget på Rælingen rådhus, mandag til fredag 08:00–15:30.

Har du testet positivt på selvtest?

Dersom selvtesten er positiv kontakter du smittesporingsteamet. Smittesporingsteamet skal kun kontaktes for henvendelser om smittesporing etter positiv test. Dersom du skal bestille test på teststasjonen eller har andre spørsmål om testing ringer du testtelefonen.

Dersom du tester positivt på selvtest anbefales det å få bekreftet resultatet med en PCR-test på teststasjonen, untatt for:

 • Personer som har fått tredje vaksinedose (oppfriskningsdosen).
 • Personer som har mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene.

Bruksanvisning for selvtester

Her finner du en guide til hvordan selvtesten skal gjennomføres.

Hvem bør teste seg?

Nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand kan være tegn på covid-19. Det kan imidlertig også være tegn på andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Det er særlig viktig at du holder deg hjemme i det du får de første tegn på akutt luftveisinfeksjon. Du er mest smittsom de første dagene med symptomer.

Hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand bør du holde deg hjemme. Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.

På koronasjekk.no får du råd om du bør testes for koronavirus, før du bestiller time. Vi oppfordrer alle som har symptomer til å teste seg. Tilbudet gjelder for alle som bor/jobber i Rælingen kommune.

2021-09-30-flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer.png

 

Testing i forbindelse med innreise/utreise

Testing etter innreise

Innreisende plikter å bli testet når de ankommer landet. Testet skal som hovedregel tas på grenseovergangen, men fordi kapasiteten er begrenset kan den reisende teste seg et annet sted innen 24 timer etter ankomst til Norge. Etter ankomst til Norge kan du bestille en test på teststasjonen. Denne testen er gratis. Dersom du heller ønsker å bruke en selvtest kan du det, men da må du kjøpe denne testen selv. Kommunen deler ikke ut selvtester for testing etter innreise.

Testing før utreise

Teststasjonen vil ved høyt press prioritere de som har symptomer på luftveisinfeksjon og feber, de som har vært i kontakt med noen som har testet positivt og personer som trenger negativ test før sykehusbehandling. Teststasjonen tilbyr, ved kapasitet, test til personer som trenger/ønsker negativ test før reise innen- eller utenlands i jobb eller feriesammenheng. Testsvar kommer 2–4 dager etter prøven er tatt, og vi kan ikke skrive ut bekreftelse på tatt test. Ved behov for garanti for tidspunkt for testsvar pga. reise eller deltakelse på arrangement må testen tas privat.

På grunn av stor pågang av folk som trenger test i forbindelse med mistanke om smitte er analysekapasiteten i helsevesenet under stort press. Vi kan derfor per i dag ikke tilby test i forbindelse med utreise, her må private tilbydere brukes.

Kontakt testtelefonen

Telefontid

Telefonnummer til Rælingen kommunes testtelefon: 404 33 055
Åpen alle dager (mandag til søndag) fra kl. 09:00–10:00.

Generelle spørsmål

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider eller ring Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015. Du kan også se spørsmål og svar på helsenorge.no.