Du har sikkert sett dem der de kjører rundt på store og små veier i kommunen, i hvite biler med bilde av en stor bever i blå arbeidsbukse! Kommunalteknikk er ute både tidlig og sent for å fikse alt fra tette kummer og ødelagte gatelys, til trær som truer med å falle over hustak. De holder orden på idrettsanleggene våre, og de lager flotte badeplasser og friluftsområder. De kjører til og med ut ferdig kløyvet ved til bålplassene rundt omkring, slik at vi andre kan kose oss med grillpølsene uten å bære oss skakke!

 

Nå har kommunalteknikk fått sin egen elbil som de gleder seg til å ta i bruk. Den er akkurat kommet tilbake fra profilering, og maskoten Jostein Bever har fått plass på langsiden. Alle de tre avdelingene hos kommunalteknikk skal bruke bilen, så sjansen er stor for at du støter på den!

 

Rælingen kommune er opptatt av å ta vare på miljøet, og vi har satt oss ambisiøse målsettinger om å redusere klimagassutslipp, både fra egen virksomhet og for kommunen totalt. Biltrafikk utgjør en betydelig andel av klimagassutslippene i Rælingen kommune, og én måte å redusere dette på er å bruke elbil. Kommunen gjennomfører derfor i 2017 og 2018 et løft for å sikre at utslippene fra transport blir mindre. Blant annet skal det etableres ladepunkter ved kommunens egne bygg for å stimulere til bruk av elbil blant kommunens ansatte og gjester. I tillegg har vi lansert en støtteordning for borettslag og sameier som ønsker å gjøre det samme. Les mer om det her. 

 

Dersom du ønsker å lese mer om kommunens natur og miljøforvaltning finner du informasjon om dette her.