"Etter mange år med planlegging er utviklingen av Fjerdingby sentrum endelig i gang. Det er mange prosjekter som nå skal bygges og som til sammen vil utgjøre sentrum med tjenester og tilbud til innbyggerne. De neste to-tre årene kommer vi til å se resultatene av langsiktige politiske og administrative prioriteringer.

Blant de store kommunale prosjektene er ny Fjerdingby skole, Ravinen familie og kultursenter, infrastruktur og torget. Alpinanlegget og langrennsløyper er også en viktig del av det som utvikles. I tillegg kommer boliger og næringsarealer som utvikles av private der Marikolltorget er under bygging og boligene på den andre siden av fylkesveien, Utfarten, legges ut for salg i disse dager.

Det endelige bygge-vedtaket for ny Fjerdingby skole ble gjort av kommunestyret i mai. Kontrakt på prosjektet er inngått og det ligger an til oppstart av arbeidene i slutten av oktober. Målet er at skolen skal kunne tas i bruk i slutten av 2022 eller begynnelsen av 2023.

Ravinen familie og kultursenter ble også endelig politisk behandlet denne våren. Ravinen vil inneholde helsetjenester, kulturarealer, bibliotek, kafé og ungdomshus. Planlagt byggestart er i oktober, med mål om ferdigstillelse i andre kvartal i 2022. Utviklingen av torget vil følge byggingen av Ravinen med planlagt ferdigstillelse 3-6 måneder etter at Ravinen er ferdig.

Bygging i så sentrale områder er krevende, men resultatet kommer til å bli veldig bra! I tiden frem til sentrum står ferdig skal vi gjøre vårt beste for å informere godt om utviklingen. For de som er litt ekstra interesserte kan man finne mer detaljert informasjon på kommunens nettsider eller følge facebooksiden «Fjerdingby sentrum»."

 

Ståle Grøtte

ordfører i Rælingen kommune 

 

  Fakta om Rælingen kommune