Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Foreldreveiledning ICDP

 • Generelt om tjenesten

  Generelt

  Ønsker du å delta i en foreldreveiledningsgruppe?

  Det gjennomføres flere grupper hvert år, i 2018 planlegges det grupper for foreldre/foresatte med småbarn, skolebarn og det er i gang gruppe for ungdomsforeldre.

  For mer informasjon, spørsmål og ønske om påmelding; Ta kontakt på epost til icdpkoordinator@ralingen.kommune.no eller pr mobiltlf. 48167635 til Anita Vorkinslien, som kan sette deg i kontakt med veilederne i aktuell gruppe, eller registrere deg som interessert og evt få satt i gang en aktuell gruppe.

  Beskrivelse

  Gjennom programmet kan du møte andre foreldre i grupper for å utveksle erfaringer om forholdet til barna. Målsettingen er at den enkelte mor eller far skal bli trygge foreldre, ved å bli bevisste på hva de gjør som er bra for barna. Du får ingen ferdig oppskrift, men hjelp til å finne egne løsninger for deg og ditt barn.

  Har du et annet morsmål enn norsk? Foreldreveiledningsgrupper gjennomføres på flere ulike språk, i minoritetsprogrammet kan du møte andre foreldre med samme morsmål som deg selv.

  Gruppene blir ledet av en veileder med utdanning fra Program for foreldreveiledning (ICDP - International Child Development Programme). I minoritetsprogrammet blir gruppene ledet av en godkjent veileder som har samme morsmål som foreldrene i gruppen.

  Ønsker du å delta i en slik foreldregruppe? Ta kontakt på epost til icdpkoordinator@ralingen.kommune.no eller pr mobiltlf. 48167635 til Anita Vorkinslien.

  Kriterier/vilkår

  Det blir arrangert grupper utfra interesse og kapasitet hos gruppeveiledere. Det vil tilbys kurs minimum 2-3 ganger i året.

 • Lover og forskrifter
 • Skjema

  Vedlegg

  Oversikt over ulike forebyggende tiltak for barn og unge

 • Saksbehandling
 • Kontaktinformasjon
 • Andre opplysninger

  Annen informasjon

  Hvis du vil vite mer, så finner du mye informasjon på siden www.bufdir.no/foreldrehverdag/ . Det er også utarbeidet mye informasjonsmateriell om ICDP foreldreveiledning, feks
  brosjyren  «Hvordan få et bedre forhold til barnet ditt?»  og brosjyren  «Når jeg blir så sint at jeg nesten sprekker…» som finnes på flere språk i tillegg til norsk: arabisk, engelsk, russisk, somali, tyrkisk og urdu

  På icdp.no finner du mer informasjon om ICDP-Programmets faglige fundament, mål, og bruksområder.

  Tjenesten oppdatert: 04.05.2018 14:46