Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
31. mars kl. 14:36

Koronaviruset: Ved spørsmål, ring: 66 93 20 40 hverdag kl. 10-17, helg kl. 10-14

14 personer er registrert smittet i Rælingen, herav 5 friskmeldt. Vi oppdaterer ved endringer. HER

Les mer clear
error_outline
30. mars kl. 11:38

Det er påvist et tilfelle av koronasmitte ved KAD Fjerdingby helsetun

Pasienten hadde blitt testet før vedkommende ble fraktet til  Ahus på lørdag. 

Les mer clear
error_outline
23. mars kl. 14:47

Trenger du noen å snakke med?

Telefoner for deg som bor i Rælingen og andre hjelpelinjer HER  

Les mer clear

Brøyting og strøing

Kommunalteknikk har ansvaret for vinterdrift av kommunale veier.

Brøytekart

I brøytekartet kan du se oversikt over brøyteroder og de veiene som blir brøyet av kommunen. Kommunens brøyteentreprenør for sesongen 2019/20 er Vaktmesterkompaniet AS.

Rode 1 (Blå),  rode 2 (Grønn),  rode 5 (Lys blå) og rode 6 (Orange) brøytes av kommunens brøyteentreprenør.

Rode 3 (Gul), rode 4 (Fiolett), rode 10 (Rød) brøytes av kommunen.

Kommunekart

Brøytekart

 

Snørydding og bortkjøring av snø

Først brøyter vi snøen ut av veien, inntil parkerte biler, langs fortauskanter og veikanter. Dette gjøres fortløpende, etter behov. Når vi har brøytet det som haster mest rydder vi i kryss, gangfelt og andre trafikkområder som skal holdes fri for snø.
Når det har falt mye snø, freser og kjører vi bort snøen fra hele veibanen. Da må du ofte flytte bilen din. Parkering forbudt-skilt settes opp minst 24 timer før vi starter.

Når igangsettes brøyting og strøing?

Kommunalteknikk iverksetter brøyting når det er minst 5 cm snø. Kommunen er delt inn i 7 ulike roder. Hver rode skal gjennombrøytes iløpet av 6-8 timer. Strøing og salting iverksettes etter behov. Ved spesielle værforhold, som underkjølt regn eller særlig lave temperaturer, kan det hende vi må bruke andre strømidler på veinettet. For eksempel kan det da forekomme salting av boligveier eller bruk av grus på hovedveier.

Snø inn på privat eiendom

Kommunen holder ikke private innkjørsler fri for snø. Ved brøyting vil det komme snø i innkjørsler. Snø i innkjørsler, gårdsplass eller lignende skal ikke måkes ut på fortau eller vei.

I følge Samferdselsdepartementet må eiendommer som grenser ut til offentlig vei regne med at noe av snøen som brøytes eller freses havner inn på privat grunn. Dette er det en langvarig og etablert praksis for. Den nytten eiendommer som grenser til offentlig vei har av å få ryddet veien for snø, anses blant annet som større enn ulempene ved at noe av snøen havner på privat grunn.

Skade på privat eiendom

Gjerder og beplantning skal være så solide at de tåler snølast fra vanlig brøyting. I utgangspunktet erstattes gjerder og konstruksjoner bare når det kan påvises at det har vært direkte påkjørsel. Skade på gjerder, belegningsstein osv som er plassert i veiareal eller på kommunal eiendom, vil ikke utløse erstatning. Ved skader skal det så raskt som mulig varsles skriftlig til kommunen på e-post til postmottak@ralingen.kommune.no og merkes Brøyteskade.

Hvem brøyter hvor?

Kommunalteknikk har overordnet ansvar for all brøyting og strøing på kommunale veier.

På riks- og fylkesveier har Statens vegvesen ansvar for brøyting og strøing. Kontakt Statens vegvesen.

Når må du flytte bilen?

Når vi kjører bort snø, må du flytte bilen din. Det settes opp skilt 24 timer før bilen må fjernes. Det kan skje endringer på grunn av vær og lignende, så sjekk etter skilt i gaten en gang i døgnet. Hvis bilen din ikke er flyttet når vi skal rydde snø, kan den bli tauet bort. 

Kontakt oss

veienmin.no kan du opprette meldinger som gjelder brøyting og strøing. Gjelder det andre henvendelser kan du sende en e-post til postmottak@ralingen.kommune.no 

Skjema

Publisert | Oppdatert 10. januar 2020