Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fjerdingby skole merket i varmesentral

Energisentral i rådhuset leder varme til ny Fjerdingby skole og flere bygg

Arbeidet med å lage brønnpark startet i 2022 og energisentralen er nå klar. - Vi har fått bygget en veldig energieffektiv løsning som dekker behovene for ny Fjerdingby skole. Skolen er 11 000 kvadratmer og er et "nesten nullenergibygg". I tillegg til den nye skolen skal energisentralen gi varme til Rælingen rådhus, Rælingen videregående skole og boligene i Bjørnholthagan 2, sier prosjektleder Nils Øyvind Bø. Vi har vært i energisentralen i Rælingen rådhus. 

Varmesentral teknisk rom med rør i Rælingen rådhus

Brønnparker og varmesentral kommer ved Rælingen rådhus

Det pågår arbeid med brønnpark og felles varmesentral for nye Fjerdingby skole og eksisterende bygg i området  som er Rælingen rådhus, Rælingen videregående skole og omsorgsboligene i Bjørnholthagan 2. Brønnparken ventes ferdig på nyåret 2022. Dette er den andre brønnparken i Fjerdingby sentrum. Den første brønnparken bygde vi i Marikollen i 2017.

Brønnpark Marikollen

Brønnpark ved Marikollen ungdomsskole

I utviklingen av nytt sentrum i Fjerdingby har det vært etablert en brønnpark og varmesentral allerede i 2017. I tillegg til Marikollen ungdomsskole og fotballbane, skal denne varmesentralen sørge for oppvarming av det kommunale bygget Ravinen og leiligheter (Marikollen torg/Oxer) som ventes ferdig i 2022. 

 

Rælingen årets varmepumpekommune 2019  Foto:

Rælingen årets varmepumpekommune 2019

Rælingen kommune er stolt over å ha mottatt årets varmepumpepris! Vi har gjort innovativt og utradisjonelt arbeid med boring av 86 energibrønner i utviklingen av Fjerdingby sentrum. I prosjektet har vi utmerket oss med teknologi for fornybar energi, prosjektdesign og anskaffelsen i prosjektet.