Bestill time til testing

Testen er gratis. Du kan bestille time til deg selv og dine barn under 18 år.​

Bestill time for koronatest på helsenorge.no ➔ 

  • Vi har timer til testing hver dag, inkludert helg.
  • Har du problemer med timebestilling på nett, kan du sende en SMS med ordet test til 404 33 055 og bli oppringt. Det kan ta tid før du blir oppringt.
  • Teststasjonen er ved Rælingen rådhus, Bjørnholthagan 6, 2008 Fjerdingby.
  • Vi tar PCR-test på teststasjonen (prøven analyseres på laboratorium), men kan også tilby hurtigtesting for pasienter som skal til fastlegen. Hurtigtest må avtales ved å ringe testtelefonen.
  • Ventetid for svar er nå ca. ett døgn. Ved større pågang kan det ta opptil tre dager.

Drop-in test

Det er for tiden tekniske problemer med registrering, som har gitt lange ventetider på drop-in. Vi oppfordrer derfor nå alle som skal testes til å bestille time via helsenorge.no, så vi unngår lange køer i kulda.

Når du møter på teststasjonen

  • Ha med legitimasjon med fødselsnummer eller d-nummer.
    • Dersom et barn skal testes må du ha med fødselsnummeret til barnet (11 siffer). Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp
  • Bruk munnbind, og hold god avstand i køen for å unngå smitte. Alle fra 12 år og oppover skal ha på munnbind i kø og oppmøte til test, dette gjelder også foresatte til yngre barn som skal testes.

Hvem bør teste seg?

Nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand kan være tegn på covid-19. Det kan imidlertig også være tegn på andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Det er særlig viktig at du holder deg hjemme i det du får de første tegn på akutt luftveisinfeksjon. Du er mest smittsom de første dagene med symptomer.

Hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand bør du holde deg hjemme. Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.

På koronasjekk.no får du råd om du bør testes for koronavirus, før du bestiller time. Vi oppfordrer alle som har symptomer til å teste seg. Tilbudet gjelder for alle som bor/jobber i Rælingen kommune.

2021-09-30-flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer.png

 

Testing i forbindelse med reise

Teststasjonen vil ved høyt press prioritere de som har symptomer på luftveisinfeksjon og feber, de som har vært i kontakt med noen som har testet positivt og personer som trenger negativ test før sykehusbehandling. Teststasjonen tilbyr, ved kapasitet, test til personer som trenger/ønsker negativ test før reise innen- eller utenlands i jobb eller feriesammenheng. Testsvar kommer 2–4 dager etter prøven er tatt, og vi kan ikke skrive ut bekreftelse på tatt test. Ved behov for garanti for tidspunkt for testsvar pga. reise eller deltakelse på arrangement må testen tas privat.

Hurtigtester/selvtester

Vi deler ikke ut hurtigtester til innbyggere med symptomer. Bestill test på teststasjonen. Vi tester hver dag, inkludert helg. Drop-in på hverdager.

Uvaksinerte hustandsmedlemmer til bekreftet positive får utdelt selvtester når de tar første test på teststasjonen. Barn og elever får utdelt tester via barnehage/skole når det er vurdert behov for testing av klasser/barnegrupper ved smitte i skole/barnehage.

Har du testet positivt på selvtest?

Dersom testen er positiv ringer du smittesporingsteamet på telefon 477 84 972. Dette nummeret skal kun brukes for henvendelser om smittesporing etter positiv test. Dersom du skal bestille test på teststasjonen eller har andre spørsmål ringer du testtelefonen.

Utdeling av selvtester ved smitte i barnehager og skoler

Ved smitteutbrudd blant barn og unge i Rælingen, kan selvtesting innføres i skoler og barnehager. Her finner du en guide til hvordan testen skal gjennomføres.

Kontakt testtelefonen

Telefontid

Telefonnummer til Rælingen kommunes testtelefon: 404 33 055
Åpen alle dager (mandag til søndag) fra kl. 09:00–10:00.

Generelle spørsmål

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider eller ring Folkehelseinstituttets informasjonstelefon: 815 55 015. Du kan også se spørsmål og svar på helsenorge.no.