Er du en handlehelt?

Rælingen kommune er Fairtrade-kommune og støtter kampanjen for å få flere handlehelter som handler Fairtrade-merkede produkter! Da fortjener du verdens minste diplom og applaus. Velg Fairtrade, så får bonden en pris som gjør det mulig å leve et bedre liv og dyrke jorda på en mer bærekraftig måte. Lite valg. Stor forskjell. Se film her

Kaffedyrker - World Fairtrade Challenge

- Gjør verden mer rettferdig 7. - 9. mai

- Hvert år kjøper vi flere Fairtrade-produkter som bananer, kaffe og sjokolade. Takket være folk som deg, kan flere hardtarbeidende bønder og arbeidere rundt om i verden bygge et bedre liv og en lysere framtid – dette er verdt en markering!, skriver Fairtrade Norge. Rælingen kommune er Fairtradekommune og fra 7. - 9. mai håper vi så mange som mulig ønsker å bidra til at dette blir en stor markering, du kan faktisk registrere markeringer i hele mai!  En markering kan være alt fra å dele en kopp Fairtrade-kaffe med en venn eller kollega, til å arrangere en markering på jobben, skolen eller i kommunen der dere benytter Fairtrade-produkter og snakker om hvorfor rettferdig handel er viktig.

Rælingen som Fairtrade-kommune fikk godkjent gjensøking med nye kriterier

Fra 1. juni 2017 innførte Fairtrade Norge nye kriterier for å være Fairtrade-kommune. Rælingen kommune er en av 38 Fairtrade-kommuner i Norge og alle må sende inn gjensøkingsskjema hvert annet år. Det er politisk vilje for Rælingen som Fairtrade-kommune. Styringsgruppen hadde et møte i juni og vil møtes igjen over sommeren for å jobbe videre og målrettet som Fairtrade-kommune. Se mer om kriteriene nedenfor.

Ny veileder for anskaffelser

- Offentlig sektor kan lede det grønne skiftet, ble sagt på lanseringen 30. mai 2017. Det er Miljømerking Norge, Debio, Fairtrade Norge og Stiftelsen Miljøfyrtårn som har gått sammen for å utvikle en veileder til offentlige innkjøpere for å stimulere til mer miljøvennlig, økologisk og etiske innkjøp. Den nye anskaffelsesloven åpner for at offentlig sektor kan gå foran og lede det grønne skiftet.

Vi gjør verden litt mer rettferdig - utdrag plakat Fairtrade

Vi gjør verden litt mer rettferdig!

På rådhuset i Rælingen kommune drikker og serverer vi Fairtrade-kaffe for vi er en Fairtrade-kommune. Fredag 12. mai vil vi minne litt ekstra om hvorfor vi gjør det - fordi det gjør en forskjell! Bønder og arbeidere kan forbedre sine leve- og arbeidsvilkår! Vi oppfordrer alle ansatte, gjester og innbyggere i Rælingen kommune til å markere 12. og 13. mai - og gjerne også 17. mai med Fairtrade-produkter!