Skulle du gjerne deltatt i en aktivitet, men sliter med å ta det første steget? Kanskje du har en usynlig funksjonsnedsettelse? Trenger du litt bistand for å kunne delta, men kvier deg for å komme med støttekontakt? Eller kanskje du bare synes det er veldig ubehagelig å skulle møte opp alene på en aktivitet der alle andre kjenner hverandre fra før? Da kan dette være ordningen for deg.

 

For mange som blir stående utenfor, vil en hjelpende hånd gjøre veien ut i aktivitet mye enklere.  Det å få en fadder som allerede er med på den aktuelle aktiviteten, kan senke terskelen for deltakelse betraktelig.

 

HVA ER EN FADDER?

Hva en fadder skal hjelpe til med vil variere fra person til person. Noen trenger en å sitte på med til og fra aktiviteten. Andre trenger kanskje bare å møte fadderen før man kommer på aktiviteten første gang, for å vite at det er et kjent fjes der. For noen er det greit med en som gir lettere fysisk bistand uten å måtte spørres: litt hjelp til bæring, finne en stol, en støttende arm inn fra bilen etc. Eller kanskje er det noe helt annet man trenger – det finner vi ut av sammen.

 

MÅLGRUPPE

Hovedmålgruppen er mennesker med lettere bistandsbehov. Ordningen er imidlertid åpen for alle som føler de trenger det - det kreves ingen diagnose eller vedtak.

 

HVORDAN FUNGERER DET?

Du forteller oss litt om hva du har lyst til å drive med, og hva som hindrer deg. Vi kontakter den aktuelle foreningen, og sammen finner vi ut hvordan vi kan tilrettelegge, om det er gjennomførbart og hvem som hadde passet som fadder.

 

Som bruker av fadderordningen skal du være ordinært medlem i foreningen, og du betaler kontingent som alle andre. Hvis det for eksempel er krav til ferdigheter (eksempelvis opptaksprøve/stemmeprøve i sangkor) gjelder det også deg, men om du har problemer med å gjennomføre det på vanlig måte, så finner vi en løsning sammen med deg. 

 

HVILKE AKTIVITETER FINNES?

Aner du ikke hvilken forening eller aktivitet som passer for deg? Vi hjelper deg gjerne med det også! Det finnes masse forskjellige foreninger i Rælingen, som driver med alt fra håndarbeid og scenekunst til idrett og humanitært arbeid. Noen av dem har vi allerede samarbeidsavtaler med, bla.a. husflidslaget, musikklaget, viseklubben, skolekorpset og Rælingen Røde kors. Er det andre aktiviteter du kunne tenke deg å prøve, kontakter vi den aktuelle foreningen og prøver å få en avtale.

En del av foreningene finner du i foreningsoversikten på kommunens hjemmeside.

 

I brosjyren Aktiv i Rælingen kan du også lese om mange av tilbudene i kommunen.

 

Tenker du at dette er noe for deg eller en du kjenner? Ta kontakt med oss for en prat!

 

Kontaktpersoner:

Grethe Utgaard (Tjenestekontoret for helse og omsorg - THO)

Telefon 64 80 20 96

E-post: grethe.utgaard@ralingen.kommune.no

 

Ranveig Huse (Kultur- og fritidsenheten – KUL)

Telefon 63 83 52 75

E-post: ranveig.huse@ralingen.kommune.no