Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

 Ravinen - illustrasjon januar 2021 Spinn Arkitekter AS            

RAVINEN ÅPNER LØRDAG 3. SEPTEMBER KLOKKEN 12.00 

Vi gleder oss til Ravinen - kommunens bygg med helse- og kulturtilbud!  Nedenfor er informasjon og fortløpende oppdateringer.

Mellom Marikollen ungdomsskole og Øvre Rælingsveg blir Ravinen en aktiv møteplass og arena som knytter sammen alt som foregår i sentrumsområdet fra før. Samlet vil dette tilføre området og tilby innbyggere og besøkende nye kvaliteter.  I området bygges leiligheter og næringslokaler og det blir et torg

Prosjektleder/kontaktperson: Trond Dahl    

FAKTA:

  • Bakgrunn og vedtak: Kommunestyret april 2020.
  • Størrelse: 5409 m2
  • Arkitekt: Spinn Arkitekter AS
  • Entreprenør: Backe Romerike
  • Kvaliteter: 60% tre i fasaden, dempede farger, skjermtegl nedre del i naturmaterialer, fargepallett innvendig gjenspeiles utvendig, glasstak
  • Glasstak
  • Oppvarming, kjøling og oppvarming tappevann via brønnpark
  • Tjenester og tilbud: Helsestasjon, Helsetasjon for ungdom, PPT, barnevern, fysioterapi, fastleger, Ungdomsklubb, Kulturskole, Bibliotek, Innbyggertorg, Garcon kafe, fleksisal, dansesal, musikkrom, bandrom, øvingscene, kunstrom
  • Ferdig: Høsten 2022 (Offisiell åpning 3. september 2022)
  • Film fra grunnsteinsnedleggelse 21.02.2021

Slik blir biblioteket i Ravinen: 

Panel og tegl på Ravinen og miljøgate utenfor

Ravinen har fått på ytre panel og rommene inne tar form

Ytre panel og tegl dekker fasaden på Ravinen. Stilas ble fjernet i februar/mars 2022. Hovedinngangen er fra torget, og du kan bli med inn på befaring og se statusbilder fra bibliotek, ungdomsklubb og mange kontorer slik det var onsdag 16. februar. 

Byggekamera Ravinen slik så det ut 40122

Om byggeprosjektet Ravinen

Rælingen kommune er i sterk vekst og det kommunale bygget Ravinen i Fjerdingby sentrum, som vil romme helse- og kulturtjenester, blant annet et flott bibliotek, er 5409 m2, har glasstak og store vindusflater. Rett utenfor blir det et torg. Offisiell åpning av Ravinen er 3. september 2022.

Kranselag er en viktig tradisjon i byggeprosjekter

Kranselag - en viktig milepæl for Ravinen og Rælingen

- I dag har vi hatt kranselag og det første arrangementet i Ravinen som blir møteplass i Rælingen. Her skal vi samle helsetjenester og kulturtjenester. Jeg gleder meg til det står klart, sa ordfører Ståle Grøtte torsdag 25. november 2021. I Ravinen var det taler, takk og feiring med musikkinnslag og god mat. Se bilder fra kranselaget og bli med inn i Ravinen. 

Sofatesting til nytt bibliotek

Gode sitteplasser i biblioteket er viktig

Mange og gode sitteplasser i biblioteket i Ravinen er veldig viktig. Leverandøren Bibliotekenes hus som leverer utstyr til bibliotek, også sofaer, fikk nylig besøk av bibliotekarer fra Rælingen kommune som testet mulige sofaer. Planleggingen av biblioteket og hva som kommer i Ravinen pågår for fullt. Vi gleder oss til Ravinen!