Gikk du glipp av direktesendingen, kan du se hele sendingen eler sendinger i opptak i avsnittene nedenfor.

Stream fra 17. mai - samlet opptak

Her er hele sendingen. Den er ganske lang, men du kan spole frem og se det du er interessert i.

Program for 17. mai i Rælingen 2020

Nå er programmet for 17. mai-feiringen i Rælingen endelig klart! Mange frivillige går sammen for å skape feststemning rundt i kommunen i dette annerledes-året. Siden det ikke er mulig med større forsamlinger, forsøker vi heller å bringe festen hjem til dere! Dette gjør vi både ved å streame fra arrangementene, og ved å sende grupper av korpsmusikanter og speidere ut i lokalmiljøene. For informasjon om 17. mai på Fjerdingby helsetun, Løgndalen boliger og Løvenstadtunet, se avsnittene nedenfor. Vi ønsker alle våre innbyggere en riktig fin feiring!

17.mai-program 2020.pdf

Program 17. mai 2020

Program morgenarrangement 17. mai 2020

17. mai morgenarrangement kl, 08.50 - se opptak

Tale fra odfører Ståle Grøtte kl. 10.00 - se opptak

Tale fra ordfører (klikk på lenke) . Talen vil også bli synlig i aktueltfeltet på forsiden på hjemmesidene.

17. mai på Løvenstadtunet kl. 11.00 - se opptak

Aktiviteter på Løvenstadtunet (klikk på lenken)

Se film fra Løvenstadtunet 17. mai kl. 11.00:

Varden Bjønnåsen kl. 13.30 - se opptak

17. mai Fjerdingby helsetun kortidsavdelingen og Lognsdalen boliger

Ved Fjerdingby helsetun, korttids -og rehabiliteringsavdelingen pyntes det og gjøres i stand for hyggelig 17. mai markering. Pasientene ved avdelingen serveres felles lunsj og middag.

Vedrørende besøk og gjeldende rutiner for dette i henhold til  smittevernreglene, er det sendt ut eget informasjonsskriv til alle pårørende.

Ved Lognsdalen boliger markeres 17. mai med  grilling og is til beboerne.

- Det blir en annerledes dag, tradisjonell feiring vil utgå, sier ordfører 5. april

Flagg til folket

Siden vi ikke kan ha arangementer på skolene på 17. mai i år, har kommunalteknikk vært ute og satt ut en del mobile flaggstenger spredt rundt i hele Rælingen. I tillegg har vi fått låne fastmonterte flaggstenger i et par borettslag. Dermed kan vi ha flaggheising og korpsmusikk der hvor folk bor i stedet.

Det blir en kort seremoni, der grupper fra Rælingen skolekorps, Rælingen musikklag og Nordby Tut & Blæs spiller marsjer fra kl. 07.45. Kl 08.00 blir det flaggheis ved Rælingen speidergruppe og revelje, og til slutt spiller korpsgruppa tre vers av nasjonalsangen. Dette skjer på følgende steder:

• Fjellstadvegen, ved innkjøringen til Fjellstadfeltet
  • Løvenstadtunet, utenfor hovedinngangen
  • Krysset Tristilvegen/Hektnerhagan, ved pumpestasjonen
  • Hans Rustads veg, ved Sannum barnehage
  • Blomstervegen, ved blokkene
  • Rudsberghaugen, i krysset ved nr 2
  • Orrevegen, i begynnelsen av veien
  • Krysset Kvennhusvegen/Fergevegen
  • Elgtråkket borettslag, grøntområdet
  • Vestre Strøm borettslag, ved flaggstanga i Solvegen
  • Tajetunet, grøntområdet mellom husrekkene

I tillegg er LHL på plass kl 8 og heiser flagget på alle barneskoler, så mulighetene er mange for å kunne få med seg den høytidelige starten på dagen.

Vi minner om at det ikke er lov med større folkeansamlinger. Derfor er det viktig at alle holder seg på god avstand, både fra hverandre og de som forestår flaggheisingen. Se gjerne på fra hagen din, balkongen eller et vindu dersom du bor nærme nok. Følg de gjeldende rådene fra FHI, og ta ansvar og trekk unna hvis du ser at det er for mye folk. Hvis alle bidrar kan dette bli en både fin og trygg markering selv om den er litt uvanlig!

Pop up-korps

Selv om kulturministeren har sørget for at landets korps har lov til å marsjere på 17. mai, blir det ikke helt det samme når folk ikke har lov til å samle seg for å høre på dem. Derfor har korpsene i Rælingen valgt en annen løsning i år! Nå deler de seg heller opp i små grupper og reiser ut i nabolagene for å spille der folk er. På den måten kan mange få høre korpsmusikk og få litt etterlengtet 17. mai-stemning fra sin egen hage, trapp eller vindu. Mellom kl. 08.00 og 11.00 vil gruppene turnere rundt i kommunen og dekke så mange nabolag de klarer. Dette er veldig sporty gjort, for det er noe helt annet (og mye mer slitsomt) å spille i en gruppe på fem enn en gruppe på 40! Vi håper at dere tar godt imot dem og gir dem den honnøren de fortjener. Hilse dem gjerne med flagg og hurra-rop, men husk å holde avstand - både til korpset og andre. Musikantene er instruert til å avslutte og gå videre hvis de synes det blir for mye folk tett på, så jo flinkere folk i ditt nabolag er til å overholde smittevernreglene - jo mere musikk får dere!