Signering aktivitetsvenn

Signert avtale om aktivitetsvennRælingen kommune har signert avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om aktivitetsvenn. Prosjektet er nytt og etterlengtet i Rælingen. Det baserer seg på frivillige aktivitetsvenner som sammen med en person med demens gjør en hyggelig aktivitet sammen, som begge har glede av. Den frivillige gjennomgår et kurs som blant annet fokuserer på kommunikasjon og samhandling med personer med demens. Nasjonalforeningen har etablert prosjektet med midler fra TV-aksjonen i 2013.

Rælingen kommune har inngått en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om aktivitetsvenn. 

Aktivitetsvenn drives i kommunene av en arbeidsgruppe. Arbeidsgruppen har ansvar for å drive tilbudet med veiledning og oppfølging fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Signeringen av avtalen er selve startskuddet for prosjektet i Rælingen.

Generalsekretæren fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lisbeth Rugtvedt, var tilstede på Demenssenteret på Løvenstadtunet i Rælingen for å signere avtalen. 

Se en link som viser en aktivitetsvenn.(youtube.com)

Bildet: generalsekretær Lisbet Rugtvedt fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. For Rælingen kommune deltok leder for dagsenter Vibeke Herrebrøden og avdelingsleder for samlokaliserte boliger Astrid Balch-Barth.

Arbeidsgruppa består av leder for dagsenter Vibeke Herrebrøde, avdelingsleder for samlokaliserte boliger Astrid Balch-Barth, Irene Tveter fra demensteam og Unni Aker Nylend som leder Frivillighetssentralen.

Er du interessert i å bli frivillig aktivitetsvenn?

Ta kontakt med leder for dagsenter Vibeke Herrebrøden på telefon: 476 70 448 eller Unni på frivillighetssentralen.

 

 

Del artikkelen:
Tips en venn
Web levert av CustomPublish AS