Kommunestyremøtet 13. juni

Tilstandsrapporter for Natur og miljø, Helse,omsorg og velferd og Kvalitetsvurdering av grunnskolen, Områderegulering og utbyggingsavtale for Fjerdingby, Videre planlegging av nytt kommunalt bygg i sentrum "Ravinen familie og kultursenter".Konsekvenser av utsatt helsebygg - bygningsmessige tiltak på Løvenstadtunet og Fjerdingby omsorgssenter. Årsberetning 2017 og 1. tertialrapport 2018. Revisjon av eiermelding, Folkehelseoversikt 2018, Avhending av fast eiendom - kommunens eiendomsportefølje, Ny gang- og sykkelveg Strømsdalen, Kommunalt eierskap i klubbhus, Avslutning av byggeprosjekter.  Sending via Kommune-TV er redigert etter saker.

Kommunestyremøte

Protokoll og film fra kommunestyremøtet 25 april 2018 er nå publisert.

Blant sakene til behandling var: Drift og bruk av kommunale hytter. Detaljreguleringsplan for Gamle Strømsvei. Høringssak om søndagshandell. Digitalierings- og innovasjonsstrategi, Rælingen kommunes rolle i "Mulighetenes arena" - videreutvikling av Fetsund Lenser. Endring i forskrift om ordensreglement for skolene i Rælingen, Kompetanseutvikling grunnskole 2018-2019.
Se film fra behandlingen av sakene her (klippet for hver sak).  Se protokoll og møtedokumentene her

Kommunestyremøte 25.04.2018

Følgende saker er til behandling: Digitaliserings- og innovasjonsstrategi, Avtale om fordeling av kostnader - Fjerdingby sentrum, Detaljreguleringsplan for Gamle Strømsvei, Rælingen kommunes rolle i "Mulighetens arena" - Videreutvikling av Fetsund Lenser og Nordre Øyeren, Veileder for estetikk og bokvalitet i plan- og byggesaker, Drift og bruk av kommunale hytter, Endringer i forskrift om ordensreglementer i skolene i Rælingen, Kompetanseutvikling i skolene 2018-2019, SafiRutvalgets årsrapport 2017, Forvaltningsrevisjonsrapport -  kjøp av legevakttjenester.

Følg møtet på KommuneTV her

Justering av skolekretsgrenser Fjerdingby og Rud skoler fra skoleåret 2018-2019

Det er endring i lokal forskrift om inntak av elever i skolene i Rælingen. Kommunestyret vedtok 21.03.2018 at følgende endring gjøres i lokal forskrift om inntak av elever i skolene i Rælingen. (Merk: Forskrift for inntak av elever i skolene i Rælingen vedtatt 2009, er under oppdatering).

Rud skole:
Bo-områdene fra Strømsdalen og fram til Smievegen unntatt Øgardshøgda , Kroken, Buholen og Slynga. I tillegg hører Henrik Sørensensveg til Rud skole.

Fjerdingby skole:
Bo-områdene fra og med Smievegen til og med Kirkebyvegen. I tillegg hører Øgardshøgda og området ned til Hammeren til Fjerdingby skole.

For ungdomsskolene justeres inntaksområdene i tråd med dette. Det betyr at Sandbekken ungdomsskoles inntaksområde justeres i forhold til Rud skole, og inntaksområde for Marikollen ungdomsskole justeres i forhold til Fjerdingby skole.

Endringen gjøres med virkning fra skoleåret 2018-2019.

I forbindelse med behandlingen av ny Fjerdingby skole 13.12.2017 vedtok kommunestyret at inntaksområdene mellom Rud og Fjerdingby skoler skulle endres. Begrunnelsen for dette er å avlaste Rud skole og samtidig legge til rette for økt elevtall i nye Fjerdingby skole.

Vedtak:
Inntaksområdene for Fjerdingby og Rud endres i henhold til beskrivelsen i konseptvalgutredningen slik at Rud skole avlastes. Endringen i inntaksområdet implementeres fra skolestart 2018 og omfatter elever som ikke går på Rud skole i dag dvs. førsteklassinger og nyinnflyttede. Familier som skoleåret 2018/2019 har elever på Rud skole skal få dispensasjon for søsken, slik at familier ikke må oppleve å ha barn på forskjellige skoler. Skolegrensene justeres frivillig fra 2018/2019 og justeres permanent fra skolestart 2019/2020.

For å ivareta krav til høring og innspill til saksbehandlingen, er brukerorganer og de ansattes tillitsvalgte i de berørte skolene forelagt forslaget til justerte inntaksområder.

Les rådmannens saksutredning her

Se kart over de nye inntaksområdene her